Zgodovina - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

Zgodovina

Športno društvo Preddvor je bilo ustanovljeno leta 1960 pod takratnim imenom TVD Partizan Preddvor-Bela. Kmalu po nastanku samostojne republike Slovenije in ustanovitvi Občine Preddvor smo posodobili svoj statut in tako pridobili naziv Športno društvo Storžič-Preddvor, današnji uradni naziv pa je sedaj Športno društvo Preddvor. Pred dvema letoma smo praznovali že svojo šestdeseto obletnico ustanovitve. Že na začetku obstoja je bila to krovna športna organizacija v Preddvoru, ki je združevala več različnih športnih panog. Sedaj najbolj množično zastopa t.i. najvažnejšo postransko stvar na svetu - nogomet, v preteklosti je bila dejavna tudi kegljaška sekcija, trenutno pa je aktualno alpsko smučanje in deskanje.

V tekmovalnem sistemu delujemo v okviru Gorenjske regije pod okriljem Nogometne zveze Slovenije in Medobčinske nogometne zveze Gorenjske, Kranj. V Športnem društvu se že dalj časa zavedamo in dajemo prednost strokovnemu delu z mladimi, ki jih v organiziran šport vključujemo že od šestega leta dalje. Zato imamo usposobljenih več šolanih, licenciranih trenerjev in učiteljev mladih, hkrati pa uspešno sodelujemo tudi z domačo Osnovno šolo. Vsako leto v počastitev Dneva državnosti in občinskega praznika organiziramo Prvenstvo občine Preddvor v malem nogometu z udeležbo večino vasi v občini. S Srečanjem generacij preddvorskih nogometašev se spomnimo tudi vseh članov, ki so v preteklosti prispevali k obstoju in delovanju društva. Že od leta 2009 pa vsako leto med zimskimi počitnicami organiziramo smučarski tečaj za naše osnovnošolce, s katerim običajno zapolnimo dva avtobusa tečajnikov.

Vizija Športnega društva Preddvor pa ostaja še naprej enaka: Nadaljevanje organiziranega, množičnega in strokovnega dela z mladimi ter ustvarjanje boljših pogojev za delo s pridobitvijo ustrezne infrastrukture. Leta 2016 je bil narejen prvi korak na področju športne infrastrukture, s slavnostno otvoritvijo zaključene prenove šolskih športnih površin, pri katerem smo aktivno sodelovali tudi člani našega športnega društva. Že desetletja pa z nogometnim igriščem Za žago gostujemo na tujem lastništvu širšega obrata Jelovice. Tako je naslednji korak v našem razvoju seveda čimprejšnja izgradnja in otvoritev modernega Športnega parka Preddvor.

Preddvor, 3. 6. 2022

Nazaj na vsebino