31.12.2014 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - December 2014 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

31.12.2014 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - December 2014

Aktualno > Objave

KONČUJEMO RAZGIBANO LETO DOGODKOV


Konec lanskega in začetek letošnjega leta so zaznamovale vremenske nevšečnosti (vihar in žled), ki so povzročile veliko škode tudi na širšem območju nogometnega igrišča Za žago. Sanacije smo se lotili načrtno in z obilo prostovoljnega dela naredili še korak naprej, saj smo s pridobitvijo tople vode in izgradnjo lične ograje okrog igrišča zadostili tudi pogojem za nastopanje članov v enotni gorenjski ligi.



»Nogometni krožek s trenerjem Davidom Golobom«


Kljub našim željam, da bi se okrepili z mlajšimi igralci, se kadrovska zasedba članske ekipe v primerjavi s preteklo sezono ni veliko spremenila, saj se je večina mladincev odločila, da bo nastopala za Visoko, kjer so pogoji za vadbo in tekmovanje neprimerno boljši. Vseeno smo pogumno stopili v sezono in s tremi remiji in zmago v zadnjem krogu jesenski del sezone končali v drugem delu lestvice. Bolje kaže v mlajših kategorijah, kjer si mladinska ekipa deli prvo mesto, ostale ekipe pa so povsem konkurenčne moštvenim nasprotnikom iz večjih klubov. Trenutno med tednom treniramo v telovadnici OŠ Matije Valjavca v Preddvoru, ob vikendih pa igramo zimsko ligo v Šenčurju.

Poleg rednega ligaškega tekmovanja nam je letos uspelo izpeljati tudi vse začrtane prireditve: najprej že šesti smučarski tečaj za osnovnošolske otroke, prvomajsko kresovanje, zaključek sezone za mlajše kategorije, srečanje nogometnih generacij STARI:MLADI, prvenstvo Občine Preddvor v malem nogometu, pomoč pri oratoriju ter nogometni kamp D7 med poletnimi počitnicami. Sedaj se pripravljamo na organizacijo sedmega smučarskega in deskarskega tečaja med zimskimi počitnicami od 23. do 27. februarja 2015 v Kranjski Gori. Informativne prijave že sprejemamo, uradne pa začnemo po novem letu. Podrobnosti bodo objavljene tudi na naši spletni strani!

Aprila smo od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli ODLOČBO št. 6717-23/2014/7 (08-09) z dne 2.4.2014 s katero se našemu Športnemu društvu Preddvor, za nedoločen čas podeljuje status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa. Za pridobitev tega statusa smo se pripravljali že dalj časa in ga v letošnjem letu dokončno pridobili. Nekaj od pomembnejših stvari, ki jih takšen status omogoča, je možnost za brezplačni najem prostorov v lasti občine Preddvor in uvrstitev na seznam upravičencev do donacij iz naslova dohodnine za prihodnja leta. To lahko za naprej pomeni tudi pomemben vir dohodka za izboljšanje pogojev delovanja društva. Vabljeni torej, da nas v naslednjem letu podprete tudi v tem z izpolnjeno izjavo o namenitvi dela dohodnine za donacije.

Kot kaže se je gradnja primarnega voda kanalizacije mimo nogometnega igrišča zaključena. Opravljena dela ne ovirajo aktivnosti ob in na igrišču, pričakujemo pa, da bosta izvajalec in investitor poskrbela tudi za zaključna dela na dovozni poti in parkirišču, kjer so še ostale vidne posledice uporabe težke mehanizacije in posega v prostor. Kljub opozorilom o previsoki izgradnji črpališča nam ni nihče prisluhnil, čeprav sedaj meteorna voda, ki bi morala odtekati v Kokro, zalije prostor pred garderobami in proti igrišču. Letos, ko je bilo dežja res obilo, je bilo to zelo moteče. Zgodilo se je tudi, da se je črpališče že zamašilo in so fekalne vode iz bližnjega jaška udarile na površje…

V oktobru so potekale tudi volitve župana in  občinski svetnikov. Kandidati so na predvolilnih soočenjih zelo izpostavljali vse "uspešne" projekte iz preteklosti, mi pa smo predvsem izpostavili, da se na področju športne infrastrukture v zadnjih dvajsetih letih ni naredilo praktično ničesar, tako da nam mladi uhajajo v druge, športu bolj prijazne in urejene, občine. Obljubljeno nam je bilo, da bo tokrat drugače in da bo s sprejetjem občinskega prostorskega načrta tudi to področje dobilo višjo prioriteto. Upamo, da ne bo spet ostalo pri predvolilnih obljubah…

Tako gremo v novo leto spet polni optimizma in vsem želimo VESEL BOŽIČ in SREČNO, ZDRAVO ter ŠPORTA POLNO NOVO LETO 2015!

December 2014

Pripravil: Marjan Bogataj

Nazaj na vsebino