04.07.2014 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - Julij 2014 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

04.07.2014 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - Julij 2014

Aktualno > Objave

V ŠD PREDDVOR IMAMO DOBITNIKA OBČINSKEGA PRIZNANJA IN TOPLO VODO NA NOGOMETNEM IGRIŠČU


Letos smo se kot Športno društvo Preddvor prvič prijavili na javni razpis za priznanja, ki jih podeljuje Občina Preddvor. Z veseljem sporočamo, da bo letošnje priznanje tako dobil naš član Alojz Slavko Bogataj za več kot 25-letno uspešno delovanje na športnem področju, s katerim je in še vedno zagnano zastopa barve našega društva ter prispeva k ugledu in razvoju Občine Preddvor. Zasluženo priznanje bo prejel v začetku julija na slovesnosti ob občinskem prazniku. Čestitamo!

Po vseh težavah, ki nam ga je v jesenskem in zimskem delu sezone kar dvakrat povzročil orkanski veter in žled, ki je pustošil na Gorenjskem, se je situacija v spomladanskem delu sezone normalizirala in lahko smo spet začeli delati po običajnem urniku. Škodo smo povečini že sanirali, ostala nam je še bližnja okolica igrišča s podrtim drevjem. Velja omeniti še eno veliko spomladansko pridobitev. S pomočjo donacije plinske peči in bojlerja domačega podjetja ELTRON d.o.o. ter instalacijo Miha Rozmana s.p. z Brega ob Kokri je na nogometnem igrišču Za žago letos prvič pritekla topla voda iz tušev. Še enkrat se zahvaljujemo za to veliko potezo!

Vse nogometne kategorije in naši kegljači so sedaj že uspešno zaključili nastope v ligaških tekmovanjih sezone 2013/14, kjer smo spet sodelovali z vsemi možnimi kategorijami od mlajših cicibanov U9 (trener Anže Markun), starejših cicibanov U11 (trener David Golob), mlajših dečkov U13 (trener Ciril Žontar), starejših dečkov U15 (trener Mitja Rozman), kadetov U17 (trener Vili Čimžar) in mladincev U19 (trener Gregor Pavlič) ter seveda še s člansko ekipo NK Preddvor (trener Iztok Pavc). Pod streho smo spravili tudi že vse zaključne prireditve, vključno s Prvenstvom Občine Preddvor v malem nogometu, žal pa rezultati do zaključka redakcije še niso bili znani.

Letošnji STARI-MLADI, kot tudi imenujemo naše vsakoletno srečanje nogometnih generacij NK Preddvor, smo letos organizirali dober teden prej kot lansko leto. Zopet smo se razdelili štiri ekipe razporejene po datumu rojstva. Najstarejši ekipi smo razdelili po sistemu prvi/drugi in s tem pridobili enakovrednost, drugi dve ekipi pa tradicionalno na stare in mlade. Velja omeniti, da so starejšo ekipo sestavljali večinoma trenutno aktivni igralci NK Preddvor, mlajšo pa predvsem kadeti in mladinci, ki počasi že prehajajo med člane. Tekmi sta bili zelo zanimivi, v prvi tekmi so bili boljši modri, drugo pa so odločile enajstmetrovke v korist starejše ekipe, saj se je tekma v rednem delu končala z atraktivnim rezultatom 3:3. Po končani nogometni predstavi je sledila pogostitev udeležencev in veselo druženje ob glasbi in gledanju tekem svetovnega prvenstva v Braziliji še pozno v noč. Letošnji dogodek, ki povezuje nogometne generacije, je zopet potekal v zelo prijetnem vzdušju.

Kot kaže je gradnja primarnega voda kanalizacije mimo nogometnega igrišča za vse skupaj dokaj uspešno zaključila. Z opravljenimi deli smo v glavnem zadovoljni, pričakujemo pa, da bosta izvajalec in investitor poskrbela tudi za zaključna dela na dovozni poti in parkirišču, kjer so še ostale vidne posledice uporabe težke mehanizacije in posega v prostor. Kot kaže je tudi zgodba o previsoki izgradnji črpališča zaključena, čeprav je sedaj meteorna voda, ki bi morala odtekati v Kokro, speljana nazaj pred garderobne prostore in proti igrišču. Glede na vse težave z vremenskimi ujmami in omenjeno gradnjo kanalizacije, bi radi v poletnih mesecih pred novo sezono uredili še sanitarije in ograditev nogometnega igrišča v skladu z zahtevami pravilnika o nastopanju v gorenjskih nogometnih ligah.

Vabimo vas še, da nas lahko do konca trajanja svetovnega prvenstva v Braziliji podprete v Mercatorjevem projektu " Podpirati nogometna društva je svetovno!", kjer se potegujemo za donacijo v višini 3000€! Večerne tekme svetovnega prvenstva si lahko tudi ogledate na nogometnem igrišču Za žago. Več o vsem našem delu in dogajanju Športnega društva Preddvor pa lahko najdete na naši spletni strani www.sd-preddvor.si.

Junij 2014

Pripravil: Marjan Bogataj


Abraham in še mala plaketa

Slavko Alojz Bogataj
se je že v otroštvu ukvarjal z več športi. V preddvorski osnovni šoli je bil najbolj resen in reden šport tudi zanj rokomet, h kateremu je mlade takrat spodbujal učitelj Jože Cuderman. Vzporedno pa so fantje z Bele igrali tudi nogomet. Kot mladinec se je pridružil kranjskemu Triglavu, ves čas pa ostal zvest tudi preddvorski nogometni zelenici. Bil je igralec in potem nogometni vratar, kar je še danes in pri petdesetih letih, ki jih je napolnil letos, nemara velja za najstarejšega aktivnega vratarja v uradnih ligaških tekmovanjih. Proti koncu kariere je dobil povabilo tudi h kranjski veteranski ekipi, v kateri igrajo nekdanji profesionalni prvoligaši. Dela tudi kot trener mladih. Že pri sedemnajstih letih je opravil šolanje za smučarskega učitelja in kot zagovornik prepričanja, da je treba med mladimi širiti splošno športno aktivnost,






Alojz Slavko Bogataj



je pred leti uspešno vzpostavil smučarske tečaje za preddvorske osnovnošolce. Tečajev je bilo doslej v Športnem društvu Preddvor že šest in udeležba je vsako leto večja. Poleg aktivnega športnega življenja je za Slavka značilno tudi prizadevanje za pridobitev osnovne nogometne infrastrukture v občini Preddvor. Pravi, da bo pri ciljih v zvezi s tem vztrajal. O dobljenem priznanju pa meni: »Cenim, da me je Športno društvo Preddvor predlagalo in bom malo plaketo z veseljem prevzel. Nominacija me je presenetila, saj bi moral pred menoj že kdo drug iz športnih krogov dobiti tovrstno priznanje.« Pri tem omeni pokojnega Ivka Polajnarja, ki ima zanj podobno vlogo v nogometu, kot jo je imel Jože Cuderman v rokometu. Mala plaketa občine Preddvor je tudi lepo darilo dolgoletnemu športniku ob njegovem življenjskem jubileju.

Nazaj na vsebino