02.01.2012 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik december 2011 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

02.01.2012 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik december 2011

Aktualno > Objave

NOGOMET SPET NA VRHU, SLEDI PA SMUČANJE


Če smo v juliju pisali o uspešnih zaključkih tekmovalne sezone 2010/11 in prireditvah, ki so sledile, smo sedaj opravili že s polovico nove sezone 2011/12. Nogometaši sedaj med tednom trenirajo v telovadnicah in na novem igrišču z umetno travo na Visokem, med vikendi pa se merijo v zimskih ligah na pokritem igrišču v Šenčurju. Hkrati intenzivno potekajo aktivnosti za izvedbo že četrtega smučarskega tečaja med zimskimi počitnicami.

Letošnje nogometno prvenstvo smo prvič začeli z ekipami v vseh kategorijah od U8 pa do U16. Spet smo po dolgem času prijavili ekipo kadetov, ki jo je prevzel nekdanji priznani igralec in trener Ciril Žontar. Dobra igra ekipe je potrdila pravilnost odločitve, saj glavnino ekipe predstavljajo igralci starejših dečkov U14 (trener Gregor Pavlič - končuje šolanje za naziv trenerja UEFA A), ki so v svoji kategoriji v zgornjem delu lestvice. Igralci mlajših dečkov U12 se borijo za uvrstitev v prvo gorenjsko ligo, U10 (trener Iztok Pavc) pa za obstanek v njej. Najmlajši cicibani U8 (trener David Golob) s svojo udeležbo in dobro igro obetajo, da bodo v naslednjih letih lahko dopolnjevali starejše vrstnike. Članska nogometna ekipa je po slabšem zaključku spomladanskega dela sezone doživela nekaj korenitih sprememb. Trenersko vlogo, ki jo je vrsto let zavzeto opravljal Vili Čimžar (še prej dolgoletni igralec in ves ta čas eden od gonilnih članov kluba) smo osvežili in pomladili z novim trenerjem Iztokom Pavcem (spomladi je zaključil šolanje za naziv trener UEFA B). V ekipo se je vrnilo nekaj mlajših igralcev iz domačega okolja, kar se je odrazilo v osvojitvi vrha lestvice v drugi gorenjski ligi.

Z zglednim upravljanjem nogometnega igrišča Za Žago smo igralno površino uredili do te mere, da je postala ena boljših v ligah, kjer nastopamo. Žal pa se je takoj po koncu jesenskega dela sezone spet zgodilo huliganstvo, ki je pustilo večje posledice na travnati površini. Z vodstvom Jelovice, ki je prav tako zadovoljno z našim prizadevanjem za urejenost okolja, smo se dogovorili, da se na poti do igrišča postavi zapora, ki bo takšne izgrede preprečevala. Seveda bo še naprej omogočen nemoten dostop v času treningov in tekem vsem ljubiteljem nogometa.

December je tudi čas, da zberemo vtise in naredimo zaključke za tekoče ter načrte za. naslednje koledarsko leto. Pripravljamo redno letno skupščino, izdali smo tradicionalno društveni koledar 2012 in v pričakovanju prvega snega začeli priprave na smučarski tečaj v času zimskih počitnic od 20. do 24. februarja. Zanimanje je veliko, učitelji smučanja nadgrajujejo svoje strokovno znanje, tako da se bomo po vsej verjetnosti v Kranjsko Goro spet vozili z dvema avtobusoma. Pogoji sodelovanja in prijavnice so objavljeni na naši spletni strani www.sportno-drustvo-preddvor.si.

VESEL BOŽIČ in SREČNO, ZDRAVO ter ŠPORTA POLNO NOVO LETO 2012!

December 2011

Pripravil: Marjan Bogataj

  • OBJAVLJENI ČLANEK V VIHARNIKU

Nazaj na vsebino