Delo po skupinah v naslednjih dneh - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

Delo po skupinah v naslednjih dneh

Aktualno > Dogodki in odmevi > Smučarski tečaj 2019

Čeprav smo za drugi in vse naslednje dneve pričakovali visoke temperature in odjugo že zjutraj, nas je danes v Kranjski Gori pričakal zelo dober dan. Na ledenem parkirišču sicer nismo bili prvi (prehitela sta nas dva avtobusa in nekaj osebnih avtomobilov), pa se nismo dali nič motiti. Ko smo se 'spreoblekli' v smučarsko opravo in popravili frizure, je sledilo skupinsko slikanje, katere že sama priprava nanj ni mačji kašelj. Spet smo izpadli najlepši in nato hitro odhiteli na smučarske terene.


Dopoldne so bile snežne razmere praktično idealne - proge relativno prazne, mehke in dobro urejene, manjkali so samo še sončni žarki. To smo seveda izkoristili in se do malice dodobra nasmučali. V precej težjih mokrih razmerah pa smo popoldne nadaljevali z učenjem in ga srečno pripeljali do konca dneva. Pojavilo se je nekaj tehničnih težav s smučarskimi čevlji in okovjem na smučeh, pa vse sproti rešujemo. Zeleni začetniki se srečujejo s prvimi krizami na smučišču, vendar je, z vožnjo z žičnicami navzgor in smučanjem navzdol ter z okrepčilom v avtobusu ob koncu dneva, hitro vse pozabljeno. Se pa že pozna utrujenost, ki se kaže predvsem med vožnjo domov - danes še posebno, ker smo zamujali dobre pol ure zaradi zastoja na avtocesti...

Letošnje skupine so zaradi velikega števila novincev spet izpadle zelo zanimivo:Prva zelena skupina:
učiteljica Tamara Grilc in pomočnici Alenka Ravnikar in njena namestnica Katja Bogataj


Druga zelena skupina:
učitelj Jamez Žnidaršič


Tretja zelena skupina:
učiteljica Klara Rebernik


Četrta zelena skupina:
učiteljica Jana Križaj Nunar


Močno zdesetkana borderska skupina
učiteljski kandidat Luka Perko


Oranžna skupina 1
učitelj Marko ZadravecOranžna skupina 2

učitelj Jure Sajovic st.Modra skupina
učitelj Marjan BogatajRumena skupina A
učitelj Bogdan Sajovic


Tretji dan nas je že na štartu v Preddvoru pričakalo jasno vreme s soncem na dosegu roke. Nalaganje po postajah je potekalo brezhibno, tako da smo začeli prehitevati dogovorjene čase odhodov na posameznih postajah in tudi v Kranjsko Goro smo prišli že pred pol deveto uro. Ostalo nam je kar nekaj časa za slikanje po skupinah in mazanje s sončno kremo.


Kljub visokim temperaturam so bili tereni dopoldne zelo pomrznjeni in na podkorenski strmini so se nekateri peljali kar po zadnji plati navzdol. Gneča v vrstah in na smučišču pa je bila tudi kar precejšnja. Po kosilu pa smo naleteli še na ekstremne razmere. Na soncu takšne temperature in moker sneg, da bi bili lahko v kopalkah, v senci pa smo že zapenjali bunde in drseli po ledenih ploščah. Poročilo učiteljev, ki delajo s popolnimi začetniki: VSI SO SPELJALI! Čestitke...

Že konec tretjega dne so se začela pojavljati prva vprašanja in skrbi glede veleslalomske tekme. Vse dileme glede verodostojnosti ročnega merjenja časa v preteklosti smo letos demantirali s tehničnimi merilnimi napravami (Bergant Kokra Timing) in FIS veleslalomskimi vratci pokrovitelja ARGETA. Prav tako je pristranskost napovedovanja tokrat prevzel profesionalni napovedovalec g. Merljak, tako da pripomb s strani zunanjih opazovalcev tokrat ni bilo več! Pa se je začelo: najprej naš najboljši deskar in takoj za njimi vsi zelenčki vseh kategorij. Nobeden ni zatajil! Nekateri so si pri določenih vraticah vzeli kratko pavzo, kot so bili naučeni prejšnje dni, ampak so vsi dosegli želen cilj - uvrstitev na naslednji tečaj. Sledile so skupine oranžnih, modrih in rumenih z že skoraj perfektnimi vožnjami. Čestitke vsem tekmovalcem in seveda tudi številnim navijačem, ki so jih glasno vzpodbujali. Stroga komisija ni zaznala nobenih tekmovalnih in organizacijskih nepravilnosti, tako da bodo uradni rezultati lahko razglašeni že jutri na zaključku našega smučarskega tečaja.

Nazaj na vsebino