Začetek smučarskega tečaja - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

Začetek smučarskega tečaja

Aktualno > Dogodki in odmevi > Smučarski tečaj 2018
Dočakali smo pravo zimo in letošnje zimske počitnice, s tem pa tudi naš že 10. tradicionalni smučarski tečaj. Sneg smo zadnjih nekaj let redno naročali oz. že kar prosili zanj, dobili pa smo ga šele letos in to z obrestmi vred. Izplačevali pa nam ga bodo kot kaže še kar cel teden...


Letos smo se s številom udeležencev približali številki sedemdeset in kot kaže se trend zanimanja še ne spreminja. Nekaj osipa se je pojavilo tudi zaradi virusnih bolezni, ki so trenutno zelo pogoste in zmanjšanja števila deskarjev - tokrat sta samo še dva. Se je pa precej spremenila struktura udeležencev: 26 se jih letos tečaja udeležuje prvič, kar je več kot tretjina vseh. Se je pa zelo znižala starostna meja: skoraj polovica vseh tečajnikov je iz prve triade, od tega pa kar 15 prvošolčkov. Večina preostalih pa je iz druge triade. Le peščica je še "starih sabelj".


Če smo še prejšnji teden optimistično razmišljali, da nam tokrat že pripada vsaj nekaj daljše obdobje pravega zimskega sončnega vremena, smo se v temnem jutru spet zbrali ob padanju snežink, kar naj bi nas spremljalo še cel teden. Po kontroli prisotnih smo se vseeno dobre volje odpravili novim dogodivščinam naproti. Hitro smo se oblekli, poiskali svojo opremo in nestrpno čakali na svojega "novega/starega" učitelja. Porazdelili smo se po naših tradicionalnih barvnih kombinacijah od zelenih začetnikov preko oranžnih in modrih do rumenih znalcev, seveda na podlagi znanja učencev iz preteklih tečajev in dodatno pridobljenih informacijah od staršev ter preizkusom znanja novincev. Tokrat smo sestavili osem skupin, ki jih upravlja 8 učiteljev in 2 pomočnika.


Čeprav je vseskozi neletaval sneg, snežna površina še ni bila prezahtevna, tako da smo se lahko dokaj normalno nasmučali. Letos smo naše novince v celoti prepustili ženskemu delu učiteljske ekipe. Kristinini in Klarini skupini zelenih začetnikov se je že takoj po ogrevanju spoprijela z žičniškimi napravami, ostali pa takoj po kosilu, ko so se še malo okrepčali. Tako smo prvi dan "našega" desetega smučarskega tečaja v Kranjski Gori začeli in končali z zadovoljstvom ter dobro voljo za naprej.


Pripravil: Marjan Bogataj, foto: Slavko A. Bogataj (Utrinki prvega dne)

Utrinki prvega dne
Nazaj na vsebino