25.03.2016 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - Marec 2016 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

25.03.2016 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - Marec 2016

Aktualno > Objave

 
KONČUJEMO ZIMSKO IN ZAČENJAMO POMLADANSKO SEZONO

Tudi tokrat se, kljub slabi tedenski vremenski napovedi med zimskimi počitnicami, nismo ustrašili organizirati smučarskega in deskarskega tečaja, že osmega po vrsti.

Kot smo že navajeni iz preteklih nekaj let, se nas od združitve počitnic z Ljubljančani drži res slaba vremenska napoved. Vseeno smo ostali optimisti in prvi dan smo se na parkirišču pred osnovno šolo v Preddvoru zbrali v suhem vremenu, saj je nedeljski dež do jutra povsem ponehal. Letos smo spet presegli številko osemdeset po številu tečajnikov in kot kaže trend zanimanja ne pada. Struktura udeležencev pa podobna kot lani: 20 se jih letos tečaja udeležilo prvič, 21 drugič, ostala polovica pa že trikrat oz. večkrat, kar kaže tudi na zaupanje, ki smo si ga pri starših pridobili v preteklih letih.


»Skupinska slika pred hotelom Alpina v Kranjski Gori«


 
Porazdelili smo se po naših tradicionalnih barvnih kombinacijah od zelenih začetnikov preko oranžnih in modrih do rumenih znalcev, seveda na podlagi znanja učencev iz preteklih tečajev in dodatno pridobljenih informacijah od staršev ter preizkusom znanja novincev. Zopet smo sestavili deset skupin, ki jih je upravljalo 12 učiteljev.


»Deskarji v akciji na smučišču«

Če gledamo tečaj kot celoto, smo imeli kar "srečo v nesreči". Trije dnevi so bili brez padavin, sredi tedna je padal suh sneg in ko smo že upali na najbolje, nas je proti koncu zadnjega dne lepo močil dež s snegom. Zaključek tečaja z razglasitvijo rezultatov četrtkove veleslalomske tekme smo bili zaradi naliva prisiljeni na hitro izpeljati kar pod improvizirano streho avtobusnega prtljažnika. Brez poguma staršev in dobre volje tečajnikov, od najmlajših oziroma začetnikov, ki so osvojili osnove smučanja in deskanja ter že izkušenih udeležencev, ki so uspešno utrdili in nadgradili svoje znanje, bi bilo vse bistveno težje. Tečaja nam tudi ne bi uspelo izpeljati brez izdatne pomoči Občine in podpore naših stalnih donatorjev ter pokroviteljev, ki smo se jim posebej zahvalili na naši spletni strani www.sd-preddvor.si.

Z velikim pričakovanji spremljamo prenovo šolskih športnih površin. Dela se bližajo koncu, čeprav vreme izvajalcu za polaganje zaključnih slojev, tartana na rokometnem in odbojkarskem igrišču ter atletski stezi in umetne trave na nogometnem igrišču, ni naklonjeno. Vsekakor bo to velika pridobitev za šolo, naše društvo in za občino kot celoto. Z optimizmom zremo tudi na aktivnosti, ki se izvajajo za izgradnjo športnega parka Voke.

Konec marca bodo spet oživela nogometna igrišča na Gorenjskem, saj se pričenja pomladanski del prvenstva. Kadeti bodo svojo prvo tekmo odigrali v soboto, 26.3., starejši dečki in mladinci pa na velikonočni ponedeljek. Članska ekipa je v Medulinu že opravila zelo uspešne priprave, do konca meseca jo čaka še nekaj treningov in prijateljskih tekem, vsi pa že z nestrpnostjo čakamo prvi krog in tekmo z ekipo Jecom Sport DLN, ki bo v soboto, 2. aprila v Šenčurju. Čeprav se mlajšim dečkom in starejšim cicibanom uradna tekmovanja pričnejo nekoliko kasneje, pa oboji že pridno trenirajo pod vodstvom trenerjev Davida Goloba in Luka Perneta.

Zahvaljujemo se vam za vso podporo do sedaj in vas vabimo na oglede naših prvenstvenih tekem, tako na igrišču Za žago, v športnem parku Rapa na Visokem ter na ostala gostovanja po Gorenjski, kot tudi na vse naše druge tradicionalne prireditve!

Marec, 2016

Pripravili: Marjan Bogataj, Slavko A. Bogataj, Roman Rogelj

Nazaj na vsebino