19.12.2017 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - December 2017 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

19.12.2017 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - December 2017

Aktualno > Objave

Prvi letošnji sneg – nas je presenetil?

V Športnem društvu Preddvor seveda ne. Pravzaprav smo se ga razveselili, saj nakazuje, kakšna bo tokratna zima, tako da organizatorji zelo optimistično pričakujemo tradicionalni, tokrat že deseti smučarski in deskarski tečaj za osnovnošolske otroke med letošnjimi zimskimi počitnicami od 19. do 23.2.2018 v Kranjski Gori.

43. kranjski zimskošportni sejem v organizaciji Zveze učiteljev in trenerjev smučanja Kranj smo konec novembra že zaključili in začeli pobirati tudi prve informativne prijave za naš tečaj. Z uradnimi prijavami pa začnemo takoj po novem letu ter vas in vaše otroke že sedaj vabimo, da se nam pridružite. Več o tem bo sproti objavljeno na naši spletni strani www.sd-preddvor.si – VABLJENI!
 
Sneg v nižinah pa je vsekakor presenetil marsikoga drugega. Če že skoraj dve leti izražamo zadovoljstvo z obnovo šolskih športnih igrišč, se nam po svoje zdi zanimivo, da se ob prvem snegu, ki jih je pokril, znova pojavljajo vprašanja, čigavo je kaj in kdo naj bi bil odgovoren za odstranitev snega. Igrišča so namreč z novo podlago uporabna celo leto – tudi v zimskem času.
 
Z »očitkom«, da je bilo v okviru obnove nogometno igrišče z umetno travo zgrajeno na pobudo ŠD Preddvor, nimamo težav. Dejansko to drži. Drži tudi to, da smo pri obnovi ves čas aktivno sodelovali, pri čemer nikoli nismo delili otroke na »dopoldanske«, ko so v šoli, in »popoldanske«, ko taisti otroci pridejo kot člani ŠD Preddvor na trening v okviru organizirane vadbe. Tako razmišljanje nam je tuje, zato nismo čakali, da sneg pobere narava. Trenerji so s svojimi ekipami vzeli lopate v roke in igrišče z umetno travo očistili, ki je sedaj spet uporabno za vse športa željne. Če bodo čas in okoliščine dopuščale, pa sledi še čiščenje atletske steze…
 
V začetku novembra smo zaključili jesenski del nogometne sezone 2017/18, v kateri smo nastopali s pomlajeno člansko ekipo in vsemi ekipami v mlajših starostnih kategorijah, kjer sodelujemo s sosedi z Visokega. Člani so v močni Gorenjski ligi, ki jo letos sestavlja 13 ekip, odlično štartali, v nadaljevanju pa popustili in s štirimi zaporednimi porazi zdrsnili na trenutno deveto mesto. Kljub temu pa je zastavljeni cilj še vedno dosegljiv – spomladi sta namreč na sporedu še dva sosedska derbija (Visoko prihaja v Preddvor, gostujemo pa v Velesovem) in ob morebitnih zmagah – uvrstitev v zgornji del lestvice in s tem nadaljevanje v skupini za prvaka ne bi smeli izostati. Mladinska ekipa je trenirala in igrala svoje domače tekme na Visokem, kadeti so bili dejavni tudi na igrišču Za žago v Preddvoru, vse svoje aktivnosti pa so na njem opravili tudi starejši in mlajši dečki ter starejši in mlajši cicibani. Najbolje se po koncu jesenskega dela prvenstva držijo mlajši dečki U13 s trenerjem Gregorjem Pavličem, ki so v svoji skupini na prvem mestu.

Trenutno večina ekip bolj ali manj marljivo trenira v telovadnici oziroma na igrišču z umetno travo. Najbolj prizadevne so vse tri ekipe cicibanov (U11, U10 in U9), ki, poleg rednih treningov, sodelujejo tudi na prireditvah Rad igram nogomet in tekmujejo v Zimski ligi v Šenčurju. Seveda pa ne smemo pozabiti tudi na najmlajše nogometne navdušence. V vrtcu Storžek vsako sredo zaživijo nogometne urice za predšolske otroke, stare 5 in 6 let, ki z velikim zanimanjem sodelujejo v različnih igrah, ki jih tudi letos koordinira trener Luka Potkonjak.

Razmere s športnim parkom VOKE so se žal zelo zapletle. Kljub različnim poskusom in prizadevanjem za odkup dodatnega župnijskega zemljišča do zbližanja stališč ni prišlo. Imeli smo občutek, da smo spet na začetku, kot smo bili pred skoraj dvajsetimi leti ali več. Vendar, kjer je volja, je tudi pot. Podprli smo pripravljenost župana in občinskih svetnikov, da bi se nogometni center postavil na kateri od alternativnih lokacij. Kljub temu, da smo bili v tem obdobju vse prevečkrat »žejni prepeljani čez vodo«, pa v društvu vseeno upamo oziroma pričakujemo, da bo nova lokacija »padla na plodna tla« in da bomo z odprtjem Nogometnega centra Preddvor v letu 2020, ko bo naše društvo praznovalo 60 let delovanja, končno žogo brcali »na svoji zemlji«.

Vsem, ki nas pri našem delu in prizadevanjih podpirate, se zahvaljujemo ter vas vabimo, da pri predstavnikih društva brezplačno prevzamete koledar za leto 2018, dodatne informacije pa lahko vedno dobite na naši spletni strani.

V novo leto gremo spet polni delovnega optimizma in vsem skupaj želimo VESEL BOŽIČ ter SREČNO, ZDRAVO ter ŠPORTA POLNO NOVO LETO 2018!

December 2017

Pripravili: Roman Rogelj, Marjan in Slavko A. Bogataj

Nazaj na vsebino