11. - 14.3.2019 Nogometne priprave U17 in U19 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

11. - 14.3.2019 Nogometne priprave U17 in U19

Aktualno > Dogodki in odmevi

DAN 1 - Ponedeljek 11.3.2019


Selekcija U17 in U19 se je zbrala v Preddvoru, kjer se je pripravljala na odhod na priprave v Umag. Fantje, nabiti polni adrenalina so z nestrpnostjo čakali na odhod.

Letos se je odpravilo na priprave skupaj 31 igralcev iz obeh selekcij. To je bila za naš klub nova destinacija, nova izkušnja in moramo rečt, da nam po prvem vtisu ni prav nič žal. Sama organizacija res na nivoju. Pohvalno.

Prostega časa prav veliko ni bilo, saj so se morali kadeti pripraviti na tekmo z ekipo ArneTabor69, mladince je pa čakal prvi trening. Kadeti so kljub porazu prikazali všečno igro in se prav veselimo začetka nove sezone. Mladinci so pa odtrenirali trening na visokem nivoju.

Po turbolentnem začetku je prišel čas, ki smo se lahko umirili, normalno ustalili, si privoščili zasluženo večerjo, uživali v prostem času ter počasi pripravili na spanec. Jutri nas čaka nov, zanimiv dan.

DAN 2 - Torek 12.3.2019


Po prvi prespani noči se je dan dve začel za igralce zelo zgodaj. Ob 7h je bilo bujenje, ob 7:30 so se pa fantje že podali na prvi jutranji tek, ki ga je vodil klubski kolega in golmanski trener Slavko Bogataj.

Današnji plan dela je šel nemoteno naprej:
- Dopoldanski trening ob 10:30.
- Kosilo ob 12:30.
- Prosti čas do 15:30.
- Trening U17 v Bašaniji-Savudrija ob 16:00.
- Tekma U19 v Umagu proti članski ekipi NK Moela.

Prvi dopoldanski trening je bil v smislu dela na koordinaciji, agilnosti, stik z žogo, strela na gol ter seveda igre v prostoru na štiri gole. Na popoldanskem treningu U17 smo nadaljevali v smislu dopoldanskega dela. Tako kot dopoldan so tudi popoldanski trening oddelali z odliko. Pohvalno.

Selekcija U19 se je odpeljala v Umag k NK Moela, kjer so se pomerili s tamkajšnimi člani. Fantje so v večini pokazali zelo dobro igro v samem prostoru. Manjkalo je malo več hitrejše igre (preveč dotikov) ter zaključkov na gol iz razdalje. Pa tudi medsebojne povezanosti je na vsake toliko "škripala". Sama tekma je bila odlična za naše fante. Fantje so se po vseh merilih zoperstavili domačinom. Pač so pa izkušnje na igrišču naredile svoje ;).

Po napornem popoldansko-večernem programu je sledila večerja ter prosti čas, ki smo ga izkoristili na različne načine. (PS- Fifa, ogled tekme lige prvakov).

DAN 3 - Sreda 13.3.2019


Plan tretjega dne na pripravah:
- Jutranji tek ob 7:30.
- Dopoldanski trening ob 10:30.
- Popoldanski trening ob 16h.

Dan se je začel na isti način kot dan prej. Z jutranjim treningom oz "footingom". Sledil je zajtrk. Do prvega treninga so imeli fantje prosti čas, ki so ga izkoristili na različne načine. Dopoldanski trening je bil v celoti poudarjen spretnosti z žogo in uigravanju z zaključkom na gol. Fantje so trening izpeljali korektno tako kot  vsakega do sedaj.

V popoldanskem treningu sta pa odigrali selekciji med seboj eno fajn partijo nogometa na malo drugačen način. Igrali smo 14:14 po celem igrišču. Prvi polčas je bila igra na dva dotika. V drugem polčasu je bila prosta igra-neomejeni dotiki. Moram povedati, da je bila igra boljša, bolj gledljiva v prvem polčasu, ki so igrali samo z dvema dotikoma.

V večernih urah smo pa začeli zdaj že s tradicionalnim turnirjem "PS4 Fifa 19". Več o tem in zmagovalcu pa jutri, ko se turnir zaključi.

DAN 4 - Četrtek 14.3.2019


Dan, ki ga nimamo prav radi, sploh če se imaš res fajn na pripravah. Dan, ki moraš žal iti domov. Če se imaš dobro hitro mine. Kako hitro šele, če se imaš SUPER.

Za danes smo se vsi skupaj strinjali, da si zadnje ure pred odhodom domov naredimo bolj na izi. Spali smo dlje, odšli na zajtrk kasneje, se sprehodili do obale,  malce poklepetali in se počasi vrnili v hotel. Eni so šli potem malce še na bazen, drugi v fitnes, zmagovalce osmine finala "PS4 Fifa19" pa je čakal srdit boj z željo vsakega posameznika, da se bo prav on prebil vse do finala ter okronal za vladarja turnirja PS4 Fifa19...

Veliki zmagovalec turnirja za leto 2019 je ENEJ GRAŠIČ iz selekcije U17. ČESTITKE .

Prišla je ura, kjer smo se morali posloviti in se odpraviti nazaj domov. Predno smo pa odšli pa smo pozdravili naše mlajše selekcije, kjer so prav danes prišli in začeli s pripravami. Več o mlajših selekcijah in pripravah pa v nadaljevanju.

Moja ocena priprav U17-U19 pa je taka, da za drugo leto takoj podpišem za cel teden. Kot je rekel moj pomočnik in golmanski trener Slavko Bogataj, vsa čast pri toliko fantih, da nima besed, da ste se pokazali v tako pozitivni luči in oddelali priprave korektno. POHVALNO ;).

ZA KONEC bi pa izrabil priložnost in se zahvalil ŠD Preddvor, ki je kril zdravstveno zavarovanje v tujini, da so bili fantje brezskrbni tudi glede tega. Hvala. Seveda pa HVALA našim donatorjem za pomoč, da so bile te priprave še boljše, lepše in na nivoju kot se zagre. Hvala!

Lep pozdrav do naslednjega leta

ZAHVALA ZA POMOČ PRI IZVEDBI LETOŠNJIH PRIPRAV IN CELOTNEM IZGLEDU MLAJŠIH SELEKCIJ VELJA TUDI:

GRADBENIŠTVO PRESTOR d.o.o.
Cesta na Rupo 85
4000 KRANJ

OB KONCU PRIPRAV NAŠIH MLAJŠIH SELEKCIJ VELJA ZAHVALA TUDI "B4 Sport Camps" ZA SAMO ORGANIZACIJO, AŽURNOST in RES DOBRO OPRAVLJENO DELO LJUDI, KI SO SODELOVALI PRI TEM:

Nazaj na vsebino