27.03.2012 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - Marec 2012 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

27.03.2012 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - Marec 2012

Aktualno > Objave

S SMUČANJA IN IZ TELOVADNIC SPET NAZAJ NA TRAVO


Za prizadevne člane našega društva ni počitka. Kmalu po zaključku jesenskega dela nogometne sezone, smo se začeli pripravljati na zimske dejavnosti. Preselili smo se v preddvorsko šolsko telovadnico in balon v Šenčurju, kjer smo trenirali in nastopali v zimskih ligah. Milo zimo smo velikokrat izkoristili tudi za trening na igrišču z novo umetno travo v športnem parku Rapa na Visokem.

V skladu z našim statutom smo v soboto, 17. decembra 2011, v Domu krajanov na Zg. Beli izvedli redno letno skupščino Športnega društva Storžič Preddvor, na kateri so bila predstavljena in sprejeta poročila o delovanju v letih 2010 ter 2011. Podali smo informacije in izhodišča za delovanje v letu 2012 ter aktivnosti glede bodočega Športnega parka Voke.

Priprave na letošnji smučarski tečaj smo začeli z vabilom na novembrski zimskošportni sejem v Kranju, kjer so lahko starši svojim otrokom ugodno zamenjali preraslo opremo. Že takrat je bilo kar nekaj prijav na tečaj med zimskimi počitnicami, katerega smo organizirali četrto leto zapored. Ohrabreni z lansko uspešno izvedbo smo pričakovali za dva avtobusa prijav in to se je s končnimi 75. udeleženci tudi uresničilo. Med najpomembnejšimi pogoji za uspeh je učiteljski zbor. Glede na število prijavljenih smo letos potrebovali kar 10 učiteljic in učiteljev smučanja, večina od tega že od lani preverjenih kadrov. Letošnja noviteta je bila deskarska skupina z novo učiteljico Perlo. Prav tako se nam je pridružila učiteljica Jana, ki je tokrat prevzela najboljšo rumeno skupino deklet. Zaradi velikega števila skupin smo uvedli tudi novo modro barvno skupino, ki smo jo ljubkovalno klicali »modrčki«. Začetna zelena skupina je letos štela 12 nadebudnih otrok željnih stopiti na smučke. Ostali pa so  uporabili pridobljeno znanje v tečajih iz preteklih let.

Urnik je potekal po običajnem dnevnem redu: zbor v Preddvoru, vožnja in bujenje na poti v Kranjsko Goro, skok v smučarsko opremo, raznovrstno slikanje, ogrevanje do zagona smučarskih naprav, učenje do kosila z vključenim počitkom, še nekajurno uživanje na snegu do zbora v avtobusu za odhod, spanje oz. ogled risank ter razvoz otrok po postajah. Četrtek po kosilu je postregel še s pravo veleslalomsko tekmo, petek pa z eksibicijskim nastopom vseh skupin in še z razglasitvijo rezultatov ter krajšim zaključkom tečaja. Lahko rečemo, da je tečaj spet lepo uspel. Vsi smo aktivno uživali v snegu in lepem vremenu, poškodb ni bilo, veliko smo se novega naučili, začetnike pa sta Janez in Gašper spet usposobila do te mere, da naslednje leto nihče iz zelene skupine ne bo ponavljal razreda.

Ena od večjih skrbi pred izvedbo organizacije smučarskega tečaja je seveda njegova finančna plat. Da se nam je tudi letos izšlo, so poskrbeli naslednji sponzorji in pokrovitelji: Župan in Občina Preddvor; Andrej Strah s.p., Ljubljana; AGROMOBIL d.o.o., Voglje; JUBA d.o.o., Kranj; AFRODITA d.o.o., Rogaška Slatina; Gorenjska Banka d.d., Kranj in DANA d.d. iz Mirne.

Sedaj pa s snega takoj na travnate zelenice. Članska ekipa je že zaključila priprave na spomladanski del sezone v Medulinu, mlajše ekipe tudi že trenirajo zunaj. Z zglednim upravljanjem nogometnega igrišča Za žago želimo igralno površino urediti do te mere, da bo postala ena boljših v ligah, kjer nastopamo in nam ne bo več nerodno pripeljati kakšno ekipo v domač kraj. Priključili se bomo tudi vseslovenski očiščevalni akciji. Z vodstvom Jelovice, ki je prav tako zadovoljno z našim prizadevanjem za urejenost okolja, smo se že jeseni dogovorili, da se na poti do igrišča postavi zapora, ki bo preprečevala razne izgrede in huliganstva, znana iz preteklosti. Seveda pa bo še naprej omogočen nemoten dostop v času treningov in tekem vsem ljubiteljem nogometa in narave.

Spomladanski del nogometne sezone se bo začel zadnji vikend v marcu in končal drugi vikend v juniju. Veseli bomo, če nas boste prišli spodbujati in nam pomagali pri naših prizadevanjih za boljše pogoje, ki si jih brez lažnega sprenevedanja zaslužimo. Vse dejavnosti in odzive nanje lahko spremljate tudi na naši spletni strani www.sd-preddvor.si.

Marec 2012

Pripravil: Marjan Bogataj

  • OBJAVLJENI ČLANEK V VIHARNIKU

Nazaj na vsebino