23.06.2012 Prvenstvo Občine Preddvor v malem nogometu 2012 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

23.06.2012 Prvenstvo Občine Preddvor v malem nogometu 2012

Aktualno > Dogodki in odmevi

Zmagovalec Prvenstva Občine Preddvor v malem nogometu 2012 je

CVETLIČARNA URŠKA


KONČNI REZULTATI PRVENSTVA


V Športnem društvu Storžič Preddvor smo kot zadnjo veliko športno prireditev po končani nogometni sezoni in v počastitev Dneva državnosti priredili še Prvenstvo Občine Preddvor v malem nogometu. Lansko leto smo imeli rekordno udeležbo trinajstih ekip, tako da smo letos mislili, da je bil vrhunec s tem že dosežen. Vendar smo se spet ušteli. V petkovo žrebanje se je spet prijavilo enako število ekip kot lani in iz besed predstavnikov se je čutilo, da komaj čakajo na sobotni dogodek. Predsednik ŠD Roman Rogelj je s pomočjo hostese izžrebal v katerih skupinah bodo igrali nosilci skupin in njihovi nasprotniki ter tako določil razpored tekem.

Prvenstvo se je začelo v soboto ob 9:30 z otvoritveno tekmo skupine B med ekipama RAPE in letošnjo novo ekipo TUPALIČE-luftarji, ki so zamenjali v preteklih letih redne povabljene udeležence Jezerjane. Ostale ekipe pa so bili znane že od lani ali še od prej. Tekmovanje je potekalo tekoče in kmalu so bili znani četrfinalni pari, v katerih je po trdem boju CVETLIČARNA URŠKA premagala ekipo PREDDVOR-3, RAPA ekipo BELE-2, PREDDVOR ekipo MLADINCEV in lanskoletni zmagovalec PREDDVOR-mladi ekipo BELE United. Med četrfinalnimi in polfinalnimi boji so se letos pomerile še najboljše tretjeuvrščene ekipe, ki se letos niso uvrstile naprej iz svojih predtekmovalnih skupin. Tako so bili Kokrjani boljši od Tupalških Luftarjev, v že tradicionalnem obračunu pa Bašljani močnejši od Mačanov. Ekipa Domskih in vaških letos sicer ni napredovala, vendar pa je vseskozi skrbela za dobro voljo na igrišču in ob njem.

Kot ponavadi se najboljše tekme odvijajo v polfinalu. CVETLIČARNA URŠKA je zlomila odpor PREDDVORa z rezultatom 2:0, medtem ko se je na drugem igrišču odvijala prava drama. Po hitrem vodstvu ekipe RAPA, je le ta proti koncu drugega polčasa popustila in na hitro prejela kar tri zadetke in sanj o finalu je bilo konec. Tako je prišlo do ponovitve lanskoletnega finala, kjer pa aktualni prvak PREDDVOR-mladi predvsem v drugem polčasu ni imel več moči in menjav, da bi se lahko kvalitetno upiral nasprotniku. CVETLIČARNA URŠKA je povsem opravičeno odigrala vlogo favorita, saj na celotnem turnirju ni prejela niti enega zadetka in s tem v svoji ekipi imela tudi najboljšega vratarja Aljaža Cotmana ter najboljšega strelca in igralca Gašperja Kerna.

Tudi "Športni dan Za žago" bi lahko poimenovali Prvenstvo Občine Preddvor v malem nogometu, saj toliko ljudi na domačem nogometnem igrišču še nismo gostili. Celoten dan je potekal v napetem tekmovalnem vzdušju in prijetnem druženju vseh udeležencev. Za popestritev pred finalno tekmo so poskrbela še dekleta, ki so se tudi oblekla v nogometno opremo in se zoperstavila proti domačim mladcem. Zvečer smo si na velikem platnu ogledali četrtfinalni obračun na evropskem prvenstvu med Španijo in Francijo ter nato še zaplesali dolgo v noč...

Pripravil: Marjan Bogataj

Nazaj na vsebino