Začetek smučarskega tečaja 2024 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

Začetek smučarskega tečaja 2024

Aktualno > Dogodki in odmevi > Smučarski tečaj 2024
Zopet smo šli optimistično v organizacijo našega tokrat že 15. tradicionalnega smučarskega tečaja, čeprav nam zima res ni naklonjena. Še prejšnji vikend naprave v Kranjski Gori sploh niso obratovale, med tednom pa samo osnovne štiri, kar pa za naš tečaj seveda ni dovolj. V soboto smo le dočakali novico, da bodo pognali vse naprave vključno z Vitrancem in Podkornom, pa tudi vreme naj bi bilo vsaj v prvi polovici tedna stabilno. S prijavami smo presegli lanskoletno kvoto s skupaj kar 72 tečajnikov, zelenih novincev na našem tečaju je letos 28, torej več kot tretjino celotnega tečaja - od tega je sedem popolnih začetnikov. Preverjena kadrovska ekipa je enaka lanskoletni...

Zaradi previsokih cen Arrive smo bili tokrat po 15 letih prisiljeni zamenjali prevoznika za Toman transport. Do prvega dne je bilo tudi nekaj odjav zaradi bolezni in slabe snežne podlage, ki je posledica pretoplega vremena, ampak smo se vseeno brez kakšnih komplikacij zbrali in odpravili v zeleno/belo Kranjsko Goro. Oblekli smo se in porazdelili v naše barvne skupine ter se odšli učiti smučanja na premočene smučarske terene, ki pa so nam pobrali kar veliko moči. Ampak, če obvladamo težke razmere, bomo lažje še toliko bolje. Tako smo šli  veseljem tako na kosilo, po končanem smučanju pa tudi na zaslužen počitek v avtobusa in proti domu.

Jutri in v sredo zna biti malo hladneje in sončno vreme, s tem pa uporabo sončnih očal in kreme za sončenje. V četrtek in petek pa sledi sicer poslabšanje - ampak upamo, da nam to ne bo preveč pokvarilo našega ustaljenega urnika!
Nazaj na vsebino