10.06.2012 Zaključek sezone mlajših kategorij Preddvor-Visoko - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

10.06.2012 Zaključek sezone mlajših kategorij Preddvor-Visoko

Aktualno > Dogodki in odmevi

V soboto 9.6.2012 se je tudi uradno zaključila nogometna sezona 2011/12. Kot je že postalo tradicionalno, potem zberemo vse kategorije igralcev skupaj s svojimi sorodniki in prijatelji na igrišču Za žago v Preddvoru še na formalnem zaključku s piknikom.

Tokrat smo zaključek nogometne sezone za mlajše kategorije izvedli v nedeljo 10.6.2012. Že nekaj dni prej smo organizatorji s strahom poslušali vremenske napovedi in tuhtali, kaj storiti v primeru slabega vremena. Še v nedeljo zjutraj smo nervozno pogledovali v nebo, ampak sreča je bila tokrat z nami. Kot je pokazalo kasneje, se je vse deževje zlilo že v soboto in tako nas je pozdravilo oblačno toda suho vreme, občasno pa nas je prišlo pogledati tudi sonce.

Zbrali smo se ob 10. uri, se porazdelili na kategorije in začeli z že vpeljanim tekmovalnim programom. Vsak igralec se je dokazoval z žongliranjem, spretnostjo na poligonu, natančnimi zadetki in streljanjem kazenskih strelov. Najboljši trije v vsaki kategoriji in pri vsaki nalogi so bili nagrajeni na uradnem delu zaključka, ki ga je z nagovorom začel predsednik ŠD Storžič Preddvor Roman Rogelj, s podelitvijo priznanj pa nadaljeval predsednik NK Visoko Boris Krišelj. Posebna priznanja so dobili igralci kategorije U12, ki zapuščajo mali nogomet in v naslednji sezoni pričnejo z igranjem velikega nogometa v kategoriji U14.

Največji dogodek na letošnjem zaključku pa je bil obisk domačega nogometaša Aleša Mertlja, ki je v tej sezoni postal član slovenske nogometne reprezentance, z NK Maribor pa je odigral evropsko ligo, osvojil državno prvenstvo in slovenski pokal. Prav on je dokaz, da lahko tudi iz "Vaških klubov" zrastejo veliki nogometaši. Aleš je v krajšem nagovoru mladim nogometašem povedal, da se rad vrača v sredino iz katere je izšel in da se s trdim delom da uspeti tudi v manjših klubih. Sledilo je še skupinsko slikanje, deljenje avtogramov in v veliko zadovoljstvo vseh je pokazal, da mu prav nič od tega ni odveč, tako da se mu za obisk res lepo zahvaljujemo.

V neformalnem nadaljevanju zaključka piknika smo se med seboj pomerili še otroci, starši in trenerji ter na koncu pogledali še tekmo letošnjega evropskega prvenstva. Srečanje je potekalo v zelo prijetnem vzdušju, sedaj pa se bomo med počitnicami malo oddahnili, avgusta pa se bomo že počasi začeli pripravljati na novo sezono...

Pripravil: Marjan Bogataj

Nazaj na vsebino