15.03.2017 Nogomet za vse - Preddvorski nogometni vrtec - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

15.03.2017 Nogomet za vse - Preddvorski nogometni vrtec

Aktualno > Novice
Nogometna zveza Slovenije je v šolskem letu 2016/17 pričela izvajati program Nogometni vrtci, ki je namenjen otrokom starosti 5 in 6 let. Novost se je odlično prijela, saj so nad možnostjo igranja nogometa v vrtcih navdušeni tako otroci, kot tudi njihovi starši.

Program, ki je namenjen dečkom in deklicam, je brezplačen za vse otroke in se izvaja 1x tedensko v dopoldanskem času od oktobra do aprila v vseh devetih nogometnih regijah po Sloveniji. V vsaki medobčinski nogometni zvezi je v program vključen en vrtec, ki pri izvajanju le tega sodeluje z Nogometno zvezo Slovenije in nogometnim klubom iz bližnje okolice. Klub mora imeti mladinski program na visokem nivoju, saj zagotavlja primeren strokovni kader za pomoč pri izvedbi in po enem letu samostojno prevzema izvajanja programa, medtem ko se Nogometna zveza Slovenije po uvodnem letu posveti uvajanju programa v novih devetih vrtcih.

Nogometna zveza Slovenije je sicer program pripravila v skladu z usmeritvami za razvoj mladinskega nogometa in nogometa za vse. Pri tem je želela dodatno popestriti vsebino programa v vrtcih, dodatno zadovoljiti potrebe otrok po gibanju in igri, pozitivno vplivati na otrokovo zorenje, dobro počutje in razvoj motoričnih ter miselnih sposobnosti, seznaniti otroke z nogometom kot igralno in gibalno aktivnostjo in promovirati šport ter gibanje z nogometno prepoznavnostjo. Projekt je zastavljen tako, da se bodo nogometne urice vsako leto izvajale v večjem številu vrtcev.
Nazaj na vsebino