15.03.2018 Nogometne priprave pred začetkom spomladanskega dela sezone - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

15.03.2018 Nogometne priprave pred začetkom spomladanskega dela sezone

Aktualno > Novice
Če so bile letošnje zimske razmere skoraj idealne za izvedbo smučarskih aktivnosti, pa so naši nogometaši pogosto z zaskrbljenostjo gledali v nebo, saj igrišča, pokrita s snežno odejo, niso primerna za treniranje. Zato smo se v društvu ustrezno odzvali in s skupnimi močmi sproti čistili igrišče z umetno travo ob osnovni šoli. Tako je bilo tudi v teh zimskih dneh v popoldanskem in večernem času na omenjenem igrišču vsak dan zelo živahno, saj so treninge izvajale tako vse mlajše selekcije kot tudi članska in veteranska ekipa. Starejši in mlajši cicibani so bili celo zimo tudi v tekmovalnem ritmu, saj so nastopali Zimski ligi v Šenčurju, redno pa so se udeleževali tudi turnirjev v okviru nogometnega festivala »Rad igram nogomet«.

Marec je tudi čas za že tradicionalne priprave v toplejših krajih. V četrtek, 15. marca so se starejši cicibani, mlajši in starejši dečki ter kadeti odpravili na štiridnevne priprave v Poreč, člani v Rovinj, veterani pa v južno Dalmacijo, Po vrnitvi s priprav sledijo še intenzivni treningi pred nadaljevanjem sezone, saj gre konec marca že zares. Uradna tekmovanja pod okriljem MNZG-Kranj se namreč pričnejo v soboto, 31. marca, ko je v Gorenjski članski ligi na sporedu tudi tradicionalni sosedski derbi - na igrišče Za žago prihaja NK Visoko. Vljudno vabljeni, da si tekme naših ekip tudi ogledate, točne razporede oziroma termine pa si lahko ogledate na naši spletni strani.

Če je gradbeni odbor Voke medtem postal zgodovina, se pa že od lani dalje pogovarjamo o novem Nogometnem centru Preddvor. Aktivnosti so se že začele, pripravlja se dopolnjen osnutek OPN in javna razgrnitev le tega. Sledila bo obravnava na Občinskem svetu, predlog OPPN in zbiranje mnenj nosilcev urejanja prostora, ponovna obravnava na Občinskem svetu ter končna objava. Vse to naj bi se dogajalo v prvi polovici letošnjega leta. Kot je bilo zapisano že zadnjič, smo lahko »spet« realno optimistični in pričakujemo, da bi še v letošnjem letu lahko začela pripravljalna dela.

Pripravila: Roman Rogelj, Marjan Bogataj

Nazaj na vsebino