23.12.2013 Prvi del sanacije škode po novembrskem neurju končan - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

23.12.2013 Prvi del sanacije škode po novembrskem neurju končan

Aktualno > Novice

Z veseljem vas obveščam, da smo več kot uspešno izvedli prvi del sanacije škode, ki jo je povzročil orkanski veter v novembru na igrišču NK Preddvor Za žago. Imamo nameč spet "streho nad glavo", saj smo nad kontejnerjem in skladiščnim prostorom postavili povsem novo leseno ostrešje in ga prekrili s cca. 100 kvadratnimi metri nove pločevinaste kritine. Drugi del sanacije bo na vrsti takoj spomladi, ko bomo preuredili še leseni podest pred vhodom v garderobne prostore in temeljito uredili in očistili neposredno okolico igrišča. Ob tem bi se rad zahvalil tudi vsem, ki ste na kakršenkoli način pomagali pri odpravljanju posledic škode.


Vsem tudi srečno v letu 2014 - čim več nogometnih užitkov in čimmanj viharjev - takšnih in drugačnih.


Pripravil: Roman Rogelj

07.12.2013 Zamenjali smo že celotno ostrešje


V predzadnji letošnji delovni akciji smo se lotili dokončne rekonstrukcije ostrešja in jo tudi že dokončno izvedli. Tako smo celotno streho lahko premerili in naročili kompletno novo kritino. Uporabni del stare kritine bomo uporabili pri spomladanski gradnji sanitarnih prostorov. Prošnjo za finančno pomoč pri nastali škodi v viharju smo naslovili tudi na občinski svet, ki se je hitro odzval in nam pomagal z sredstvi v višini dveh tretjin stroškov pri nabavi nove kritine. Ker nam gre vreme na roko, nam bo kot kaže uspelo sanirati streho še preden se bo začelo slabo vreme in neugodne zimske razmere.

Pripravil: Marjan Bogataj

01.12.2013 Sanacija škode Za žago se nadaljuje


Čeprav smo računali, da se vihar v tolikšnem obsegu, kot je bil v prvi polovici letošnjega novembra, vsaj nekaj let ne bo več ponovil, nas je v razmaku štirinajstih dni spet presenetil. Odnesel nam je začasno kritino in povzročil še nekaj dodatne škode na ostrešju in na terasi. V soboto smo torej povsem odstranili poškodovan del kritine in celoten najstarejši del ostrešja, ki smo ga nad garderobnim kontejnerjem postavili pred skoraj dvajsetimi leti. Popravili smo vhodna vrata poškodovana med vlomom v dneh pred uničujočim viharjem. V nedeljo pa smo dobili material za novo ostrešje, ki smo ga potem v celodnevni akciji ustrezno pripravili in že začeli postavljati na staro mesto. Dela imamo namen dokončati še v tem tednu, ko bo potrebno tudi montirati in naročiti dodatno kritino, ki bo nadomestila poškodovano...

P.S. Akcijo nadaljujemo v soboto 07.12.2013 ob 9. uri - vabljeni na pomoč...

Pripravil: Marjan Bogataj

17.11.2013 Začeli s sanacijo škode po viharju Za žago

Teden dni po viharju in opustošenju na področju nogometnega igrišča Za žago smo se, v skladu z dogovorom kriznega štaba, lotili sanacije garderobnega objekta. Demontirali smo del strehe, ki jo je veter odnesel v bližnje drevje in izločili poškodovane dele ostrešja. Sanirali in ojačali smo pokriti del nadstreška, ki se je posedel skozi teraso. Začasno smo pokrili skladiščne prostore in tako vsaj delno omejili širjenje škode, ki jo lahko povzročijo deževne ali snežne vremenske razmere. Hkrati smo že naročili material, ki ga potrebujemo za dokončno sanacijo strehe in takoj ko bo le ta pripravljen, bomo organizirali novo delovno akcijo predvidoma v enem od prihajajočih vikendov...

Pripravil: Marjan Bogataj

11.11.2013 Vihar povzročil razdejanje Za žago


Ž
al moramo poročati, da nas je po vlomu v garderobne prostore izpred štirinajstih dni doletela nova nesreča. Ponedeljkov orkanski veter je povzročil pravo razdejanje na igrišču Za žago. Okrog igrišča je podrtih več deset dreves (nekaj jih je padlo tudi v samo igrišče, tako da je en premični gol popolnoma uničen), še bolj žalosten pa je pogled na naše garderobne in skladiščne prostore. Streho nad skladiščnim prostorom zadaj je enostavno odneslo skupaj z vsemi strešnimi tramovi, streha nad kontejnerjem-garderobami je v treh četrtinah tudi povsem uničena, prav tako pa je poškodovan eden izmed nosilcev strešne konstrukcije spredaj pred garderobami. Čaka nas zelo zahtevna, predvsem pa finančno obsežna sanacija objektov. To bo sedaj prioritetni cilj našega kluba, ki mu bodo morali biti podrejeni tudi preostali cilji. Če bo vreme dopuščalo, bomo najnujneja popravila izvedli še pred zimo, glavni del sanacije pa bo potem izveden spomladi. Upoštevati bo potrebno, da bo treba temu prilagoditi tudi proces nogometnih aktivnosti v spomladanskem delu sezone.

Pripravil: Roman Rogelj

Nazaj na vsebino