27.12.2012 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - December 2012 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

27.12.2012 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - December 2012

Aktualno > Objave

SEDAJ SMO »ŠPORTNO DRUŠTVO PREDDVOR«


V soboto, 8.12.2012 je bila v Domu krajanov na Zgornji Beli izredna skupščina Športnega društva Storžič Preddvor, na kateri se je odločalo o spremembah imena in statuta društva. Člani društva so potrdili predlog upravnega odbora o spremembi imena, tako da se društvo odslej uradno imenuje Športno društvo Preddvor. Iz novega imena je povsem nedvoumno razvidno, da gre za društvo, ki deluje na področju občine Preddvor in kot takšno lahko združuje različne športne panoge, poleg tega pa omogoča tudi boljšo sledljivost na svetovnem spletu, kar je v današnjem času informacijske družbe zelo pomembno.


Poleg imena ima društvo tudi prenovljen statut, saj dosedanji ni bil več v skladu z Zakonom o društvih, hkrati pa ga je bilo potrebno uskladiti s statutom Medobčinske nogometne zveze Gorenjske-Kranj, v okviru katere delujemo kot polnopravni član. Obe uskladitvi bosta omogočili vpis društva v register pri Nogometni zvezi Slovenije in izvedbo obvezne ponovne registracije nogometašev, ki so člani nogometne sekcije, kar je pogoj za nastopanje na uradnih tekmovanjih.

Na skupščini je predsednik Roman Rogelj podal tudi osnovne informacije o delovanju v tekočem in prihodnjem letu. Kot eno od prednostnih nalog za leto 2013 pa je izpostavil pripravo in izvedbo volilne skupščine, kjer bodo izvoljeni novi organi društva.

Če smo v juliju pisali o uspešnih zaključkih tekmovalne sezone 2011/12 in prireditvah, ki so sledile, smo sedaj že opravili z jesenskim delom nove sezone 2012/13. Nogometaši so se preselili v telovadnice in novo igrišče z umetno travo na Visokem, med vikendi pa se merijo v zimski ligi na pokritem igrišču v Šenčurju.

Letošnje nogometno prvenstvo smo prvič začeli z ekipami v vseh kategorijah od U8 pa do U18. Po dolgem času smo spet prijavili ekipo mladincev, kar kaže na dobro in dolgoročno naravnano delo v preteklosti. Mlajše in starejše cicibane U8 in U10 trenira David Golob, mlajše dečke U12 pa še naprej vodi Ciril Žontar. Starejše dečke U14 je v novi  sezoni prevzel Jaka Pretnar, kadete U16 pa Vili Čimžar. Z novoustanovljeno ekipo mladincev U18 strokovno dela Gregor Pavlič. Članska nogometna ekipa pod vodstvom Iztoka Pavca je po nekaj slabšem začetku jesenskega dela sezone na koncu vseeno pristala na drugem mestu lestvice druge gorenjske lige le za še neporaženim Bledom. Intenzivno delamo tudi na strokovnem področju, tako da smo trenerski kader okrepili  s kar tremi domačimi kandidati za licenco Trener C.

Z zglednim upravljanjem nogometnega igrišča Za Žago smo igralno površino uredili do te mere, da je postala ena boljših v gorenjskih ligah, kjer nastopamo. Do sedaj smo jeseni poleg rednih članskih tekem gostili tudi enega od turnirjev mlajših cicibanov ter prvenstveno tekmo mladincev, ki smo jo lahko izvedli tudi v nemogočih deževnih razmerah, zaradi katerih so bili nekateri drugi klubi prisiljeni tekme odpovedati. Z vodstvom Jelovice, ki je prav tako zadovoljno z našim prizadevanjem za urejenost okolja, smo se dogovorili, da se prostor neposredno pred igriščem lahko uporabi kot parkirišče in s tem razbremenili površine okrog njega. Prav tako smo postavili že dalj časa nujno potreben ograjen sanitarni objekt za tuširanje in umivanje.

December je tudi čas, da zberemo vtise in naredimo zaključke za tekoče ter načrte za naslednje koledarsko leto. Po izvedeni izredni skupščini gremo sedaj z novim imenom ŠPORTNO DRUŠTVO PREDDVOR naprej v naslednje aktivnosti: izdali smo že društveni koledar 2013 in s prvim snegom začeli priprave na jubilejni peti smučarski tečaj v času zimskih počitnic od 25.2.-1.3.2013. Učitelji smučanja smo prve dolžnosti opravili že na kranjskem zimskošportnem sejmu, v januarju pa bomo nadgradili svoje strokovno znanje na rednem letnem seminarju. Zanimanje za tečaj je že sedaj veliko, tako da se bomo po vsej verjetnosti v Kranjsko Goro spet vozili z dvema avtobusoma. Pogoji sodelovanja in prijavnice so že objavljeni na letakih in na naši spletni strani www.sd-preddvor.si.

December 2012

Pripravila: Roman Rogelj in Marjan Bogataj

Izredna skupščina ŠD STORŽIČ Preddvor
Nazaj na vsebino