VESEL BOŽIČ in SREČNO, ZDRAVO ter ŠPORTA POLNO NOVO LETO! - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

VESEL BOŽIČ in SREČNO, ZDRAVO ter ŠPORTA POLNO NOVO LETO!

Aktualno > Vabila in voščila
Spoštovani člani Športnega društva Preddvor!
­
ŠD Preddvor ima že dlje časa status nevladne organizacije v javnem interesu na področja športa, kar omogoča, da mu davčni zavezanci lahko namenijo do 1 odstotka svoje dohodnine. V društvo bomo zelo veseli, če bi se za takšno donacijo odločili tudi vi, saj bodo (tudi) tako zbrana sredstva omogočila, da bo vadnina, v primerjavi z ostalimi klubi v okolici, tudi v bodoče na precej nižji ravni. Naj ob tem omenimo, da zaradi morebitne donacije »vaša denarnica ne bo nič lažja«, ampak gre preprosto za to, da omenjeni odstotek dohodnine namesto države prejme društvo. Odločitev za donacijo je sicer potrebno sporočiti Finančni upravi Republike Slovenije (FURS), kar lahko storite na več načinov. Sami lahko izpolnite ustrezen obrazec in ga osebno oddate na davčnem uradu v Kranju ali pa ga pošljete v skenirani obliki nam po mailu, lahko izpolnite izjavo na portalu e-davki (če ga uporabljate), še najbolj elegantno rešitev pa omogoča Olimpijski komite Slovenije na povezavi https://www.olympic.si/podarim

Ko kliknete na to povezavo, se vam pokaže spletni obrazec, kamor vpišete vaše ime in priimek ter vašo davčno številko, nato vpišete odstotek, ki ga želite nameniti – praviloma je to 1 odstotek -, nato pa v polje »Izberi« vnesete še Športno društvo Preddvor in ga potrdite (v polju se vam bo ime društva izpisalo skupaj z davčno številko). Nato sledijo še vaš podpis - omogoča ga miška, če izjavo izpolnjujete preko računalnika, oziroma podpisovanje opravite s prstom, če izjavo izpolnjujete preko mobilnega telefona - , klik na prazen kvadratek pod podpisom, s čimer potrdite, da se strinjate s posredovanjem podatkov na FURS, in klik na gumb »ODDAJ ZAHTEVO«.

Če se boste odločili za donacijo 1 odstotka vaše dohodnine (hvaležni vam bomo, če o tej možnosti obvestite tudi svoje sorodnike, znance, prijatelje...), vas naprošam, da to storite še v letošnjem letu, saj se bo tako donacija obračunala že od dohodnine za leto 2023, društvo pa bo sredstva potem prejelo že prihodnje leto.  

Ob tej priložnosti bi vam v svojem imenu in v imenu društva zaželel obilo zadovoljstva v prihajajočih prazničnih dneh in vse dobro v letu 2024.

Športni pozdrav,

Roman Rogelj
predsednik ŠD Preddvor
­
Nazaj na vsebino