Zaključek smučarskega tečaja - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

Zaključek smučarskega tečaja

Aktualno > Dogodki in odmevi > Smučarski tečaj 2018

Zadnji dan smo se zbudili v res idilično zimsko jutro. Ponoči je zapadlo kar nekaj novega snega in tudi ko smo prišli v Kranjsko Goro, je še močno naletaval. Tako smo se zapodili v "celca", saj na smučišču nimajo časa, da bi proge uredili in poteptali. Za nas pa je bil to velik izziv in samo najboljši smučarji z vožnjo po celem snegu nimajo težav. To smo s pridom izkoristili in še bolj nadgradili naše smučarsko znanje.


Če gledamo letošnji tečaj kot celoto, lahko rečemo, da smo po nekaj letih končno z vremenom prišli na svoj račun, čeprav je že kazalo, da bomo cel teden imeli močno sneženje. Snega smo imeli v obilici in sploh v dopoldanskih urah uživali v super vožnjah po naravnem snegu. Manjkala je samo še kakšna ura sonca, ki se je plaho skrivalo za temnimi oblaki. Tako smo v popolnosti izkoristili smučarske zavoje in dobre volje zaključili smučarski tečaj z našo ogromno tradicionalno barvasto kačo, ki so si ji tokrat priključili tudi škofjeloški "Rovtarji" s smučanjem po starem. V ciljnem izteku so nam prikazali še mazanje smuči in marsikomu je bilo žal, da niso prišli en dan prej, da bi imeli opremo bolje pripravljeno za tekmo. Zaključek z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo diplom smo tokrat imeli v hotelu, kjer smo med tednom kosili. Glede na to, da smo smučarski tečaj že desetič pripeljali uspešno do konca, sta se nam na zaključni priteditvi pridružila že preddvorski podžupan in župan, ki nam je namenil tudi nekaj vzpodbudnih besed.


Še enkrat se zahvaljujemo zaupanju staršev in dobri volji tečajnikov, predvsem najmlajšim začetnikom, ki so napravili prve korake na smučeh in se naučili smučati ter že preizkušenim smučarjem in deskarjem, ki so uspešno utrdili in nadgradili svoje znanje. Se vidimo prihodnje leto...

Nazaj na vsebino