21.12.2016 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - December 2016 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

21.12.2016 Objavljen članek v občinskem glasilu Viharnik - December 2016

Aktualno > Objave

NOGOMETNI TRENINGI SEDAJ TUDI POZIMI NA PROSTEM

V začetku novembra je bila, ob polni podpori z občinske strani, izvedena razsvetljava prenovljenih šolskih športnih igrišč, za katero smo se zavzemali že pri projektiranju. Postavitve stebrov z učinkovitimi in energetsko varčnimi reflektorji na nogometnem igrišču z umetno travo je pika na i naših prizadevanj za podaljšanje časa vadbe in treningov v jesenskem ter zimskem obdobju. Pridobitev že intenzivno uporabljamo, saj na igrišču v poznih popoldanskih urah trenirajo mlajši in starejši cicibani, ki trenutno ob vikendih nastopajo na Zimski ligi v Šenčurju in v okviru tekmovanja Rad igram nogomet, v zgodnjih večernih urah pa so aktivni mlajši in starejši dečki.

Ker je zima - zaenkrat sicer še brez snega, že tukaj, se intenzivno pripravljamo tudi na organizacijo devetega smučarskega in deskarskega tečaja, ki bo potekal v Kranjski Gori med zimskimi počitnicami od 27. februarja do 3. marca 2017. Informativne prijave že sprejemamo, uradne pa začnemo po novem letu. Vse podrobnosti bodo sproti objavljene tudi na naši spletni strani.

V začetku novembra smo zaključili jesenski del nogometne sezone 2016/17, v kateri smo nastopali s pomlajeno člansko ekipo ter znova tudi z vsemi ekipami v mlajših kategorijah, kjer sodelujemo s ŠD Visoko. Člani v močni Gorenjski ligi, ki jo sestavlja 14 ekip, trenutno zasedajo enajsto mesto z devetimi točkami. Na enajstih tekmah so osemkrat izgubili, premagali pa so Železnike, Žiri in Polet. Presenetljiv je bila predvsem uspeh proti Žirovcem, ki so še lani nastopali v višjem rangu tekmovanja, odmevala pa je tudi zmaga na gostovanju pri Poletu, kjer so vse tri zadetke dosegli kar z dvema igralcema manj. Mladinci in kadeti so trenirali in igrali svoje domače tekme na Visokem, starejši in mlajši dečki ter starejši in mlajši cicibani pa na igrišču Za žago v Preddvoru. Z novim šolskim letom smo že začeli tudi z aktivnostmi v okviru nogometnega krožka za učence prve triade, z veseljem pa smo se odzvali tudi na pobudo za izvajanje programa »Nogometni vrtci«, v okviru katerega se lahko predšolski otroci, stari vsaj pet let, na igriv način seznanjajo s prvimi nogometnimi koraki. Gre za pilotski projekt Nogometne zveze Slovenije, ki je skupaj z Medobčinsko nogometno zvezo Gorenjske-Kranj, k sodelovanju povabila tudi vrtec Storžek in ŠD Preddvor. Odziv staršev in otrok je bil zelo pozitiven, saj omenjeni program, ki poteka vsako sredo v dopoldanskem času v prostorih telovadnice vrtca Storžek, obiskuje več kot 20 najmlajših športnih navdušencev.

Gradbeni odbor Voke se od zadnjega prispevka ni uradno sestal, imeli pa smo kar nekaj operativnih sestankov, kjer smo razpravljali o izhodiščih za projektiranje prve faze, ki obsega dostop, parkirišča in samo nogometno igrišče s spremljajočim objektom in potrebno infrastrukturo.

Še vedno sta v reševanju dva ključna problema in sicer izgradnja dostopne ceste v Voke preko dela zasebnega zemljišča in pogajanja o odkupu sosednje parcele, ki je v cerkveni lasti. Kot je bilo zapisano že zadnjič, smo realno optimistični in pričakujemo, da bi se v naslednjem letu lahko začela pripravljalna dela.

Že vnaprej pa se zahvaljujemo za vso podporo in sodelovanje in vas vabimo, da pri predstavnikih društva brezplačno prevzamete tudi nov društveni koledar za leto 2017. Dodatne informacija pa lahko dobite na www.sd-preddvor.si!

V novo leto gremo spet polni delovnega optimizma in vsem skupaj želimo
VESEL BOŽIČ ter SREČNO, ZDRAVO ter ŠPORTA POLNO NOVO LETO 2017!

December 2016

Pripravili: Marjan in Slavko A. Bogataj, Roman Rogelj

Nazaj na vsebino