Začetek smučarskega tečaja - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

Začetek smučarskega tečaja

Aktualno > Dogodki in odmevi > Smučarski tečaj 2013

Pa se je začel peti, sedaj pa res lahko rečemo že "tradicionalni", smučarski tečaj za osnovnošolske otroke v organizaciji Športnega društva Preddvor. Priprave nanj so se začele že konec lanskega leta, ko smo udeležence tečaja iz preteklih let opozorili na kranjski zimskošportni sejem in zamenjavo prerasle opreme ter najavo izvedbe novega tečaja med letošnjimi zimskimi počitnicami.

Že takojšnji odziv je bil velik, tako da sama realizacija tečaja hitro ni bila več sporna. Vseeno pa nismo preveč računali na ponovitev števila udeležencev iz preteklega leta, sploh glede na trenutno gospodarsko situacijo v državi. Bolj kot smo se bližali letošnjim počitnicam, bolj nam je bilo jasno, da bo verjetno lanskoletna številka spet presežena. Tako smo se ustavili pri številu 79, od tega je več kot tretjina novih tečajnikov. Novost v letošnjem letu je dodatna borderska skupina, ki je zamenjala skupino odraslih in pa petdnevna smučarska vozovnica s sliko, s katero smo uspeli ohraniti ceno tečaja nespremenjeno.

Zima nas letos res ni pustila na cedilu in kot smo obljubili, smo prvi dan tečaja poskrbeli za pravo zimsko pravljico, čeprav smo še zvečer zaskrbljeno gledali v nebo in razmišljali, ali bomo zjutraj spet morali odkopati avto in dovoz do glavne ceste. Ker je bilo letos res veliko novincev, se je jutranji prvodnevni kaos zdel še večji kot ponavadi, vendar pa se je nekje v slabe pol ure razblinil. Predsednik ŠD Preddvor je poskrbel za formalno/finančne zadeve in udeležencem razdelil klubske koledarje, učitelji pa so poskrbeli za porazdelitev tečajnikov in opreme po obeh avtobusih. Številke preštetih so se ujemale s seznamom in že smo drveli proti zasneženi Kranjski Gori.

Po znanju učencev iz preteklih tečajev in dodatno pridobljenih informacijah od staršev ter preizkusom znanja novincev smo sestavili deset skupin - od zelenih začetnikov, preko oranžnih in modrih sredinčkov do rumenih smučarskih znalcev ter seveda borderjev. Prvi dan pomeni tudi navajanje na novo skupino in snežno površino, saj si je marsikdo šele na tem tečaju prvič nadel smučarsko opremo in stopil na sneg. Na kosilu se je že videlo zadovoljstvo otrok, ki se je nadaljevalo tudi popoldne. Vidno utrujeni, a vseeno dobre volje, smo napolnili avtobusa in se odpeljali domov, kjer so nas na avtobusnih postajah že čakali starši.

Pripravil: Marjan Bogataj

Foto: Andraž Hafner

Nazaj na vsebino