Začetek smučarskega tečaja - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

Začetek smučarskega tečaja

Aktualno > Dogodki in odmevi > Smučarski tečaj 2016

Kot je bilo že napisano v predhodnih obvestilih, se nas od združitve počitnic z Ljubljančani drži res slaba vremenska napoved. Vseeno smo ostali optimisti in prvi dan smo se na parkirišču pred osnovno šolo v Preddvoru zbrali v suhem vremenu, saj je nedeljski dež do jutra povsem ponehal. Letos smo spet presegli številko osemdeset po številu tečajnikov in kot kaže trend zanimanja ne pada. Struktura udeležencev pa podobna kot lani: 20 se jih letos tečaja udeležuje prvič, 21 drugič, ostala polovica pa že trikrat oz. večkrat, kar kaže tudi na zaupanje, ki smo si ga pri starših pridobili v preteklih letih.


Po kontroli prisotnih in odhodu na pot, so nas že v Naklem spet prestrašile deževne kaplje na vetrobranskem steklu avtobusa, ki pa so se že na Jesenicah umaknile. V smeri Kranjske Gore je bilo nebo svetlejše in upali smo na najboljše. Tudi parkirišče, ki je lani plavalo v vodi, nas je pričakalo spluženo in urejeno, tako da smo se lahko brez problemov oblekli, poiskali svojo opremo in razdelili po skupinah. Porazdelili smo se po naših tradicionalnih barvnih kombinacijah od zelenih začetnikov preko oranžnih in modrih do rumenih znalcev, seveda na podlagi znanja učencev iz preteklih tečajev in dodatno pridobljenih informacijah od staršev ter preizkusom znanja novincev. Zopet smo sestavili deset skupin, ki jih upravlja 12 učiteljev.


Snežna površina je bila dopoldne dobro urejena, smuka pa zelo ugodna, čeprav so marsikateri tečajniki že od pol desetih dalje spraševali, kdaj bo kosilo. Zdržali smo do 11h, se najedli in hiteli izkoristiti še drugi del smučanja. To nam je dobro uspelo, čeprav je bil popoldanski sneg že zelo težak in spomladansko moker. Tudi začetniki so letos spet zelo dobri, saj se je večina že v drugem delu dneva spoprijela z žičniškimi napravami. Tako smo prvi dan "našega" osmega smučarskega tečaja v Kranjski Gori začeli in končali z zadovoljstvom in dobro voljo za naprej.


Pripravil: Marjan Bogataj, foto: Slavko A. Bogataj (Utrinki prvega dne)

Utrinki prvega dne - ( Prvi smučarski koraki v filmu )
Nazaj na vsebino