Začetek smučarskega tečaja - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

Začetek smučarskega tečaja

Aktualno > Dogodki in odmevi > Smučarski tečaj 2014

Začeli smo drugo petletko "našega" smučarskega tečaja v Kranjski Gori. Na delovnem sestanku pred mesecem dni smo si bili enotni, da se verjetno trend vsakoletne rasti udeležencev ne bo več ponovil. Pa smo se krepko ušteli. Prvi letošnji sneg konec januarja je v enem tednu dotedanjim dobrim petdesetim prijavljenim dodal še 30 novih in zbali smo se že, da bomo morali koga odsloviti. To se k sreči ni zgodilo in številka se je ustavila pri končnih 86-tih tečajnikih.

Tudi z vremenom smo imeli do sedaj kar veliko sreče. Enkrat pa se mora tudi to obrniti in kot kaže bo to letos. V noči z nedelje na ponedeljek je bil napovedan oranžni alarm zaradi velike količine padavin in to se je tudi zgodilo. K sreči v nesreči je okrog petih zjutraj močan dež prešel v sneg in ob 7. uri smo se na začeli nabirati v pravem snežnem metežu. Avtobus št. 2 smo napolnili do zadnjega kotička, medtem ko je na avtobusu št. 1 ostalo še nekaj prostih mest za napovedane spremljevalce. Točno ob 7.30 smo se tako odpravili na pot.

V Kranjski Gori smo zaradi močnega sneženja najprej opravili administracijo s smučarskimi kartami, nato pa smo se v snežni čorbi pred avtobusi preobuli v smučarske čevlje in čelade. Razdelili smo se v naše tradicionalne barvne skupine od zelenih začetnikov preko oranžnih in modrih do rumenih znalcev. Čeprav je bilo delo na terenu zaradi sneženja in novozapadlega snega zelo težko, tudi mokri in premraženi nismo obupali. Med kosilom smo se dobro pogreli in tudi malo posušili, večino sušenja pa bo potrebno opraviti doma.

Nekaj današnjih anekdot:
1. Tečajnik potoži, da ne najde svoje čelade! Rešitev: Po temeljitem iskanju je bilo ugotovljeno, da jo je imel na glavi drug tečajnik, ki je svojo lastno čelado imel lepo pospravljeno v torbi!
2. Tečajnik joče, da je izgubil svojega bratca! Rešitev: V iskalni akciji se je bratec oglasil z nekega drugega sedeža v avtobusu!
3. V avtobusu je en tečajnik viška! Rešitev: Tečajnik je zamenjal številko avtobusa in mirno čakal, da je bil odkrit!

Pripravil: Marjan Bogataj

Foto: Slavko A. Bogataj

Nazaj na vsebino