11.12.2012 Izredna skupščina ŠD STORŽIČ Preddvor - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

11.12.2012 Izredna skupščina ŠD STORŽIČ Preddvor

Aktualno > Novice

V soboto, 8.12.2012 je bila v Domu krajanov na Zgornji Beli izredna skupščina Športnega društva Storžič Preddvor, na kateri se je odločalo o spremembah imena in statuta društva. Člani društva so potrdili predlog upravnega odbora o spremembi imena, tako da se društvo odslej uradno imenuje Športno društvo Preddvor. Iz novega imena je povsem nedvoumno razvidno, da gre za društvo, ki deluje na področju občine Preddvor in kot takšno lahko združuje različne športne panoge, poleg tega pa omogoča tudi boljšo sledljivost na svetovnem spletu, kar je v današnjem času informacijske družbe zelo pomembno.


Poleg novega imena, pa ima društvo tudi prenovljen statut, saj dosedanji ni bil več v skladu z Zakonom o društvih, hkrati pa ga je bilo potrebno uskladiti tudi s statutom Medobčinske nogometne zveze Gorenjske-Kranj, v okviru katere deluje ŠD Preddvor kot polnopravni član. Obe uskladitvi bosta omogočili vpis društva v register pri Nogometni zvezi Slovenije in izvedbo obvezne ponovne registracije nogometašev, ki so člani nogometne sekcije ŠD Preddvor, kar je pogoj za nastopanje v uradnih tekmovanjih.

Na skupščini je predsednik društva Roman Rogelj podal tudi osnovne informacije o delovanju društva v tekočem in prihodnjem letu. Med pomembnimi dosežki v letu 2012 je izpostavil predvsem odmevno izvedbo smučarskega tečaja v Kranjski Gori v času zimskih počitnic, ureditev okolice nogometnega igrišča Za žago in dobro delo z mladimi, kar se kaže v nastopanju skupnih ekip (v sodelovanju s ŠD Visoko) pri vseh starostnih kategorijah (od mlajših cicibanov do mladincev) v okviru uradnih ligaških tekmovanj.

Med prednostnimi nalogami za leto 2013 pa je predsednik društva izpostavil izvedbo že omenjene ponovne registracije igralcev nogometa, organizacijo smučarskega tečaja ter pripravo in izpeljavo volilne skupščine, kjer se bodo volili nov predsednik in člani preostalih organov društva.

Zapisal: Roman Rogelj, predsednik ŠD Preddvor

Nazaj na vsebino