Zaključek smučarskega tečaja - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

Zaključek smučarskega tečaja

Aktualno > Dogodki in odmevi > Smučarski tečaj 2013

"Letošnji smučarski tečaj je bil najboljši doslej!" je vodja tečaja Slavko A. Bogataj v stilu Juana Antonia Samarancha zaključil nagovor učiteljskemu zboru po uspešno izpeljanem že petem zaporednem tečaju smučanja med zimskimi počitnicami za osnovnošolske otroke. Seveda je to lahko izustil šele po končani predaji otrok in opreme staršem ter nekaj urnem čakanju na morebitne negativne odzive s strani prijavljenih udeležencev. Ker teh ni bilo, deževale pa so predvsem pohvale, smo se tudi organizatorji lahko dokončno oddahnili.

Zadnji dan se je po treh vremensko nestabilnih dneh, ko smo zjutraj s strahom pogledovali v nebo, začel kot v zimski pravljici. Jasno nebo brez oblačka in temperatura malo pod ničlo sta obetala najlepši dan v tednu. Pričakovano pa se je pojavila tudi gneča na smučišču in dopoldne smo izkoristili predvsem za pripravo na nastop skupin, ki so se ob 13. uri spustile po terenu in staršem v izteku smučišča pokazale, kaj smo se naučili v tem tednu. Nastop si je tokrat ogledal tudi župan Občine Preddvor g. Miran Zadnikar. Seveda zadnji spust tradicionalne barvaste kače ni manjkal. Le ta je bila spet nekoliko večja kot lani in to je pomenilo tudi konec smučanja v letošnjem tečaju.

Na zaključku je zbrane tečajnike, njihove starše in sorodnike najprej nagovoril predsednik Športnega društva Preddvor g. Roman Rogelj, ki je pohvalil organizacijo in učiteljski zbor, zaradi katerega naj bi tečaj deloval zelo mirno in tekoče. Zahvalil se je tudi staršem in otrokom za udeležbo ter sponzorjem za pomoč pri organizaciji. Pri tem je izpostavil Občino Preddvor, ki je letos prispevala enodnevni prevoz otrok ter temu dodala še denarni prispevek za hrano. Vodja tečaja Slavko je nato pozdravil vse prisotne in poudaril, da je to že jubilejni peti smučarski tečaj zaporedoma in ga kot takega ocenil za uspešnega. Podelitve priznanj in nagrad smo potem opravili učitelji posameznih skupin glede na rezultate veleslalomske tekme opravljene dan prej in ob tem tudi pokomentirali svoje tečajnike ter njihove dosežke. Vsi smo bili tudi sklepčni, da so prav vsi naši otroci v skupinah nekaj posebnega, da je z njimi mogoče dobro delati, pa tudi to, da nam starši vse bolj zaupajo in vse manj posegajo v strokovno delo učiteljev. Na koncu nismo pozabili niti na sedmerico otrok, ki so se udeležili vseh petih naših smučarskih tečajev dosedaj.

Ker je število udeležencev vsako leto več, se je zaključek tečaja malo potegnil in z rahlo zamudo smo se odpeljali domov. Tako kot prvi dan zjutraj, je tudi konec zadnjega dne nekoliko bolj kaotičen, ko vsak nabira še zadnje kose svoje opreme. Z nekaj potrpljenja se je vse izšlo v redu in potem smo vsi skupaj zadovoljni, rahlo utrujeni in z veliko lepimi vtisi odšli proti svojim domovom in naproti lepemu vikendu. Počitnic je konec, v ponedeljek pa spet veselo v šolo in na delo...

Za vaše komentarje, pohvale in pripombe smo odprli rubriko Blog komentarji
. Vabljeni...


- Rezultati  veleslalomske tekme

- Slikovni material si lahko prenesete na tej povezavi


Pripravil: Marjan Bogataj

Foto: Andraž Hafner

SMUČARSKI TEČAJ 2013 - SKUPINSKA SLIKA

Skupinska slika vseh udeležencev smučarskega tečaja 2013

Utrinki petega dne in zaključek smučarskega tečaja:

Nazaj na vsebino