18.06.2022 Srečanje nogometnih generacij STARI-MLADI 2022 - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

18.06.2022 Srečanje nogometnih generacij STARI-MLADI 2022

Aktualno > Dogodki in odmevi
Nogometna sezona 2021/22 se je tokrat za vse športnike s sprostitvijo protikoronskih ukrepov po dveh letih končno lahko uspešno zaključila. Tako jo v ŠD Preddvor spet zaokrožujemo v celoto z našimi tradicionalnimi zaključnimi prireditvami. Druga od njih, za Zaključkom sezone za mlajše kategorije, je bilo naše tradicionalno Srečanje nogometnih generacij NK Preddvor. Vreme nam je šlo tudi tokrat na roko, tako da smo lahko v miru pripravili igrišče in okolico. S pomočjo namakalnega sistema in domačih gasilcev ter redno košnjo, smo zelenico ohranili v zelo dobrem stanju.


Uvodni del prireditve je že po tradiciji pripadal starejšim, ki smo jih, razvrščene po datumu rojstva po sistemu prvi-drugi, razdelili v dve ekipi in sicer modro in belo. Povedli so MODRI, vendar so BELI še pred koncem prvega polčasa izenačili. V drugem so prevladovali MODRI in tekmo zaključili z rezultatom 3:1 v svojo korist - odločilna za zmago naj bi bila daljša rezervna klop.

V drugi tekmi so se precej zdesetkani člani pomerili z ekipo preddvorske prihodnosti. Luka Prestor, ki je bil v iztekajoči sezoni z ekipo Visoko gorenjski mladinski prvak, je namreč poskrbel, da se je srečanja udeležilo 15 igralcev med 17. in 19. letom, ki so korenine pognali v mlajših selekcijah ŠD Preddvor, trenutno pa uspešno nastopajo v drugih klubih. Prvi polčas, ki so ga dobili mladi s 4:3, je bil sicer dokaj enakovreden, saj so člani, predvsem po zaslugi Draga Tirovića, ki je dosegel klasični hat-trick, še držali priključek. V drugem polčasu pa so mladi »stopili na plin« in z všečno igro dosegli štiri zadetke ter na koncu slavili gladko zmago.


Po končani nogometni predstavi
je sledila pogostitev udeležencev in sproščeno druženje. Vsako leto povabimo tudi vse člane prvih preddvorskih ekip izpred šestdesetih let. Kot običajno sta se oglasila naša najstarejša Andrej Nunar - Nemc in legendarni vratar Marjan Andoljšek. Letošnji dogodek, ki povezuje vse nogometne generacije je zopet potekal v zelo prijetnem vzdušju. Popestrili smo ga še s predstavitvijo naših jubilantov, med njimi najbolj aktivnega Franca Svetelja, ki je odigral celo tekmo kljub svojim 70. letom. Priznanje ob okroglem jubileju so prejeli še Matej Vidmar, Mirko Cuderman, Draženko Tomič, Franci Gregorc in Janez Rogelj.


Hvala vsem še enkrat za obisk in sodelovanje ter se vidimo spet prihodnje leto!

----------------- NAJSTAREJŠI - BELI  :

  1   Franc Svetelj   
2   Slavko Alojz Bogataj   
3   Boštjan Saje   
4   Franc Pavlič   
5   Boštjan Prestor   
6   Iztok Pavc   
7   Oliver Borojevič   
8   Luka Potkonjak   

 STAREJŠI - MODRI -------------------

1   Mile Špehar    

2   Vilko Čimžar    

3   Roman Rešek

4   Uroš Ravnikar    

5   Draženko Tomič    

6   Zoran Stojčevič    

7   Žare Andreski    

8   David Špehar    

9   Iztok Dolinšek    


Nazaj na vsebino