24.03.2012 Očiščevalna akcija - Športno društvo PREDDVOR

Pojdi na vsebino

24.03.2012 Očiščevalna akcija

Aktualno > Novice

Očiščevalna akcija v okviru OČISTIMO SLOVENIJO je potekala v SOBOTO, 24. marca 2012. Kot športno društvo smo se odločili, da se priključimo akciji in prevzamemo okoliš svojega nogometnega igrišča, dovoza do njega ter območje med potokom Suha in reko Kokro.

Do devete ure se nas je zbralo za eno polno nogometno enajsterico. Takoj smo se lotili zbiranja in ločevanja smeti in sicer smo imeli v zbiralne vrečke v dveh barvah: zelene
za mešane odpadke in rumene za ločene odpadke. Med ločene odpadke smo po navodilih odlagali embalažo (papirnato, kovinsko, plastično), pločevinke od pijače, tetrapak, plastične vrečke... Akciji na našem področju se je priključila tudi skupina učencev iz Osnovne šole Matije Valjavca Preddvor.

Nabrali smo za eno traktorsko prikolico smeti in drugih odpadkov. Tako smo pripravili nogometno igrišče in okolico za prihajajoči spomladanski del nogometne sezone, ki se začne zadnji dan v marcu. Med čiščenjem nas je obiskal tudi preddvorski župan in ekipa GTV, ki je posnela tudi našo izjavo. Akcija je lepo uspela in na koncu smo se zadovoljni priključili še skupni malici pri gasilskem domu v Preddvoru.


Pripravil: Marjan Bogataj

Nazaj na vsebino